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Dear Point and Click:  
 
QUESTION 1:  When I file an Application for Waiver of Filing Fee or an Application 
to Pay Filing Fees in Installments on behalf of my client, do I need to submit a 
proposed order, and will I be required to serve the order approving?  
 
ANSWER:  You are not required to submit a proposed order. The Court 
prepares orders on these applications; however, counsel for the debtor will 
be directed to serve the order.  In nearly every instance, orders granting or 
approving motions and applications are to be served by the movant’s 
attorney.  If unsure, review the service directive near the end of the docket 
entry and at the bottom of the order. 
 
 
 
QUESTION 2:  How must we sign papers filed electronically?  
 
ANSWER:  The Court’s Local Rule 1001-2(e) addresses signatures. In 
general, the name of the person whose login is used to file papers through 
the Court’s CM/ECF System must match the name on the signature line. 
Electronic signatures may be formatted as either the scanned image of a 
traditional signature or the typed name, preceded by “/s/” on the signature 
line. The Local Rule also addresses signature requirements for 
electronically filed papers which require the signatures of more than one 
party. You are encouraged to review the Local Rule in its entirety. 
 
 
 
QUESTION 3:  I filed a paper with negative notice and the Court entered an order 
abating due to problems with the legend. I am unsure of what is wrong. 
 
ANSWER:  The Court’s Local Rule 2002-4 provides specific language that 
must be included in the negative notice legend. In addition, the negative 
notice legend must include a correct and complete address for the division 
to which the case is assigned. This address must be complete, including the 
suite number. Please compare the negative notice language to the language 
in the Local Rule. Complete mailing addresses for each division are 
available on the left-hand side of the Court’s website, under Court 
Information.  
 
The Court is enhancing the language in its orders abating to assist with 
clarifying this deficiency. 

http://www.flmb.uscourts.gov/localrules/Rules/1001-2.pdf
http://www.flmb.uscourts.gov/localrules/Rules/2002-4.pdf
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QUESTION 4:  I submitted a proposed order on an application to employ and it was 
rejected for failing to include the statement “Compensation will be determined later 
in accordance with 11 U.S.C. § 330.” Is this a requirement across the district? 
 
ANSWER:  Yes. This language must be included in your proposed orders on 
applications to employ filed in any division of the Court.  
 


