
Court Connection  
Volume No. 8 – Issue No. 3 
July 2019  

 
Where's My Order? 

(When obvious typographical errors are made) 
 

Dear Point and Click:  Some of my proposed 
orders seem to take a little longer than 
others to get entered, and several are sent 
back to me to correct errors.  Regrettably I 
must admit, in the interest of time, some of 
my best proofreading is done after I hit 
"send."  Do you have any tips for me? 

Answer:  As a practice pointer, especially 
considering that you may be billing your client for 

reviewing a proposed order (of course you'll want to review all proposed orders before 
submitting them in any event), you should spell and grammar check each one.  It is 
my understanding the Court is experiencing more and more proposed orders with 
obvious typographical errors -- primarily misspellings and missing words.  If the 
Court must correct obvious errors, the processing of your proposed order will be 
delayed.  Alternatively, and as you mentioned, the Court could send back the order 
for corrections, which also results in a delay.  In this instance and in fairness, the 
Court hopes your client is not being billed for your initial review of the proposed order 
and for correcting your mistakes.  In addition to spell and grammar checks, it is a 
good idea to regularly review the Style Guide, located on The Source page on the 
Court’s Website, to ensure your order meets all requirements and to further reduce 
the number of rejected orders and time spent correcting and resubmitting your order. 

 

 
Dear Point and Click:  I have questions about signature requirements, 
proofs of service, and correcting social security number issues on 
documents and orders submitted through the Court’s electronic filing 
(CM/ECF) System.   
 
Question 1:  In light of recent rule updates regarding signatures on electronically 
filed papers, need I continue to use an “/s/” on signature lines for papers filed via 
CM/ECF?  
 
Answer 1:  Federal Rule of Bankruptcy Procedure 5005, amended on December 1, 
2018, and Local Rule 1001-2, amended on July 1, 2019, both require that the name of 
the filing user appear in the signature block of electronically filed documents.  The 
key here is that the name of the person whose CM/ECF login is used to make the 
filing must appear somewhere within the signature block.  As a best practice, you  
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should continue to place that person’s name on the signature line.  However, there is 
no longer a requirement to include an “/s/.” 
 
 
Question 2:  If I have an adversary proceeding or a contested matter where all who 
were served were served electronically, am I required to file a certificate or proof of 
service? 
 
Answer 2:  Local Rule 9013-3(b), effective July 1, 2019, reads:  “In adversary 
proceedings and contested matters in which all parties are represented by counsel or 
have consented to service via CM/ECF, service of papers and Court orders is 
effectuated upon the parties by CM/ECF; counsel are not required to file a separate 
proof of service reflecting such service.” 
 
 
Question 3:  When preparing orders, what service language should be included and, 
if all recipients receive service electronically, am I required to file proof of service of 
the order after it is entered? 
 
Answer 3:  Local Rule 9072-1(b)(6), effective July 1, 2019, includes the most up-to-
date service language required when preparing orders.  Therefore, as of July 1, 2019, 
service language on orders must state: 
 

“Attorney [or Trustee], [insert name of attorney/trustee] is directed to serve a 
copy of this order on interested parties who do not receive service by CM/ECF 
and file a proof of service within three days of entry of this order.” 

 
Once the order is entered, if all recipients received the order electronically via 
CM/ECF then, pursuant to Local Rule 9013-3(b), counsel (or trustee) is not required 
to file a separate proof of service reflecting service. 
 
 
Question 4:  When filing amendments to the petition to correct a social security 
number, should we include an amended Statement About Your Social Security 
Numbers with the amended petition? 
 
Answer 4:  If you are filing an amended petition to correct an error with the social 
security number, it is appropriate to also file an amended Statement About Your 
Social Security Numbers if the statement was also incorrect.  However, because the 
statement provides the full, unredacted social security number, it must be filed 
separately in CM/ECF using the corresponding filing event.  Doing so ensures the 
proper viewing restrictions are applied to the statement based on privacy standards.   
 


